Saksan autobahnalla/moottoritiellä ajaminen ei ole meikäläisen juttu. Saa pelätä koko ajan. Varmaan siihenkin tottuu ;) Turvallisesti saavuimme Wormsiin. Ilma oli aurinkoinen, toisin kuin alkumatkasta näytti vähemmän aurinkoiselta.

IMG_6565-normal.jpg

Oli tosi kiva taas tulla tutuille nurkille. Meillä oli varattuna tuttu hotelli, jossa olimme viime kerrallakin. Tällä kertaa oli huoneisto kun tyttömme tuli torstaista sunnuntaihin, meille kylään ;)

Ohjelmaa ei suuremmin suunniteltu. Oltiin serkun järjestämissä grillijuhlissa, siskon luona syömässä, Opan haudalla, 80 ja 85 vuotiaitten vanhusten luona, missä oli yllätyksenä melkein kaikki serkukset ja muita sukulaisia. Sekä tietysti ostoksilla oltiin, sitä vartenhan se tyttökin lensi ;)

IMG_0939-normal.jpg

Frankenthalin hautausmaa, on kauniimpia hautausmaita mitä olen nähnyt. Tässä kuva isojen puiden varjostamista teistä. Kyllä Opalla/isoisällä on hyvä nukkua puiden katveessa ja lintujen laulussa, hän oli lintujen ystävä. Opalla oli lintutarha ja varmaan 20-30 lintua. Hautuumaalla on erityisesti laitettu paljon linnunpönttöjä, jotta siellä olisi lintuja. Niitä olikin aikamoinen konsertti. 

IMG_0875-normal.jpg

Grillijuhlien itikkakarkotin :)

IMG_0873-normal.jpg

Tämä pullo on tyypillinen grilli/viinijuhlien juoma. Pullo on vain 20ml, kuvassa voi näyttää isommalta. Pulloa, kuten nimikin sanoo, koputetaan nopeassa tahdissa pöytään ja saksalaiseen tyyliin huudetaan kovaa ;) ja kulautetaan samaan aikaan ns. pohjanmaan kautta.

IMG_0911-normal.jpg

Mieheni siskon luokse kun ajelimme, joka sijaitsee Alsheimissa, kuvasimme hienoja viiniviljelmiä.

Täältä saadaan hyvää rislingiä.

IMG_0904-normal.jpg

Sisko oli taas loihtinut meidän toivomuksesta lihakääryleitä, pinaatti-knödelejä, kastanja-punakaalia, hunaja-porkkanoita, salaattia ja mansikkatorttua kermavaahdon kera. Ja ruoka oli taivaallisen hyvää! Vaikkakin se on paikallisten ns. talviruokaa, mut me saatiin itse valita ;)

IMG_0918-normal.jpg

 

IMG_0917-normal.jpg

Ostoksilla kierrettiin kaikki lanka-, sisustus- ja vaatekaupat sekä puutarha- ja muut kaupat mistä löytyisi jotain leipomisjuttuja, eli kaikki kaupat mitä vastaan tuli :))

Löytyi pari sammakkojuttua.

IMG_0881-normal.jpg

Nälkä ja jano se yllätti meidät ja mikäs oli istahtaa palmun katveeseen kun ilmakin oli suotuisa.

IMG_0767-normal.jpg

Tätä ei voinnut vastustaa, kuten kuvasta näkyy.

IMG_0766-normal.jpg

Tässä muutamia kuvia mitä herkkuja me siellä syötiin.

IMG_0901-normal.jpg

Tässä pieni välipala. Ainakin hinta oli pieni 1€. Fleischkäsebrötchen.

IMG_0887-normal.jpg

Flammkuchen, liekkipiirakka, Tarte Flambée on Alsacesta Ranskasta lähtösin, sieltä mistä mieheni isän puolen sukukin. Tämä oli myös niin hyvä välipala ostosten lomassa :)

IMG_0776-normal.jpg

Ja kunnon italialainen jäätelö, valitettavasti sitä en kerenny maistaa kuin kolme kertaa kun aina oli niin täysi olo ;) Vannini-orig.ital.Eis.

IMG_6616-normal.jpg

Salaatit on aina Saksassa niin hyvii et välillä tulee mieleen, että vois taas ruveta kasvisyöjäksi.  Mut sit kun nuo makkaratkii on niin hyvii et taidanpa unohtaa koko idean ;)IMG_0974-normal.jpg

 Wiener Schntizel/ Winerleike kuuluu myös niihin, joka on ainakin kerran saatava.

Saksan leipomot on aina kuuluneet suosikkeihini, että ainakin kerran päivässä tuli käytyä. Tällä reissulla ihan hävettää  kertoa et yhden ainoan kerran kävin. Kyllä ensi kerralla on parannettavaa ;)

Fkankfurtin kranssi

IMG_0981-normal.jpg

Frankenthalin portti, täällä meijän tyttö on syntynyt.

Satuimme sopivasti toripäivänä paikalle, voi sitä vihannesten ja kasvisten paljoutta. Hinnat kaikista eniten ihmetytti esim. valtavan isot kukkakaalit 1€ kappale ja meidän suosikki kohlrabi/kyssäkaali 3 isoa/1€. Valitettavasti ei tullut kuvia kun noista dampfnudeleista.Torilla tavattiin niin monta tuttua et siinä aika meni kuulumisia vaihtaessa.Tuntui kuin ei oltaisiin oltu pois ollenkaan :)

IMG_0947-normal.jpg

IMG_0952-normal.jpg

Dampfnudeln tuoreina ovat herkullisia, eikä niitä voi vastustaa.

IMG_0945-normal.jpg

 

IMG_0943-normal.jpg

Täällä tuli vietettyä monta monta ihanaa vuotta, välillä on vieläkin ikävä. Mut tärkeintä on et perhe on yhdessä <3 <3 <3

IMG_0953-normal.jpg

 

IMG_0955-normal.jpg

Nämä kuvat on vanhoilta kotikonnuiltamme <3

IMG_0960-normal.jpg

Altrhein

IMG_6613-normal.jpg

IMG_0965-normal.jpg

 

IMG_0959-normal.jpg

 

IMG_0951-normal.jpg

 

IMG_0950-normal.jpg

 

IMG_0951-normal.jpg

 

IMG_6611-normal.jpg