Vieraat tulivat ja juhlat voi alkaa!

Alkumalja ja -palat valmiina.

IMG_1280-normal.jpg

Pöydän kattauksen teemana oli "metsä lepää meidän pöydällä" ;)

Usein koristelen pöydän metsän tai puutarhan antimilla, erityisesti jos syödään ulkona.

IMG_1274-normal.jpg

Alkupalana meillä oli pieniä voileipäkakkuja  reseptin nappasin Kirsin keittiössä blogista http://kirsi1974.vuodatus.net/ vähän muuttelin reseptiä ja alkumaljana oli Hugo. Tähän juomaan tulee kuohuviiniä tai proseccoa, holundasiirappia eli seljankukkasiirappia, mineraalivettä, limeä, jäitä ja sitruunamelissaa. Raikas kesänen juoma.

IMG_1274-normal.jpg

Lisäkkeiksi tein  herkkusieni-tonnikala carpaccion. Herkkusienet leikataan siivuiksi. Huom! jos on hyvä veitsi saat tosi ohuita viipaleita. Ohuet herkkusieniviipaleet ladotaan vadille, päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa. tonnikalasta ja kermasta sekotin sauvasekoittimella tahnan, johon lisäsin vain pippuria. Tahnan levitin herkkusienten päälle ja kruunuksi iso kasa oman maan rucolaa. Päälle vielä balsamicoa ja öljyä, ja on hyvää :)

IMG_1270-normal.jpg

Lisäksi oli vuohenjuustosalaattia, kuva on vähän huonomman sorttinen :(

IMG_1286-normal.jpg

Ei grillijuhlia ilman tacosalaattia :)

IMG_1272-normal.jpg

Tällä kertaa oli saksalaista makkaraa, pihvejä sekä rimpsuluita.

IMG_1287-normal.jpg

Jälkiruoka oli ihana suklaaunelma, tytön tekeleitä kuten aina.

IMG_1290-normal.jpg

Vaikka olikin isoäitin synttärit, sai emäntäkin lahjan :)

IMG_1283-normal.jpg